Fül orr gégészet Budapesten
1135 Budapest, Jász utca 33-35.
06(1)800-9333, 06(30)633-09-61
  
Fül orr gégészet
Budapesten
Fülzúgás? Fülfájás? Orrpolip? Gégegyulladás? Orrsövényferdülés? Fülgyulladás? Gégehurut? Középfül gyulladás? Arcüreggyulladás?
Fül orr gégészet háttere
A fül nemcsak a hallás, hanem az egyensúlyérzés szerve is.

Három részből áll: a külső-, a közép- és a belső fülből. A külső fül (a fülkagyló) a hanghullámokat gyűjti össze, majd ezeket a középfül alakítja mechanikai energiává az üllő és a kalapács segítségével. Végül a belső fülben keletkeznek az idegimpulzusok, melyek az agyba jutnak. Az egyensúlyérzékelés szerve a belső fül.

Az orr a légzés és a szaglás egyik szerve.

Feladata a belélegzett levegő felmelegítése, szűrése és párásítása. Anatómiailag felső részét csont, az alsót porc alkotja. Belsejében és mögötte helyezkedik el az orrüreg, amit az orrsövény oszt két járatra. Az arc csontjaiban találhatóak az orrüregbe nyíló orrmelléküregek. Elhelyezkedéséből adódóan az orr különösen ki van téve a sérülések veszélyének, ezek mellett fertőzésekkel, orrvérzéssel és polipok kialakulásával is számolni kell.

A garat a légző- és az emésztőrendszer közös része.

A táplálék és a levegő útja itt ágazik ketté a nyelő- és a légcső felé. A gége a garat és a légcső között helyezkedik el, és a hangszalagokat tartalmazza, tehát a beszéd szerve. A garat és a gége gyakran fertőződik, illetve alakulnak ki bennük gyulladások, és nem daganatos jellegű szövetburjánzások.
HMM fül orr gégészeti vizsgálatok
Szájüregi daganatos megbetegedések, valamint gége, garattájék megelőző szűrésére elengedhetetlen vizsgálat.

Allergiás megbetegedések esetén is gyakran orrpolyp, gócos mandula áll a folyamat hátterében, ennek kizárása mindenképpen javasolt e vizsgálattal.

Kombinált felső légúti kezelés (Proetz-kezelés)

Hatásosan kezelhetőek ezzel a konzervatív, fájdalommentes eljárással, antibiotikum elkerülésével a nátha szövődményei:
- felső légúti hurut,
- középfülgyulladás,
- orrmandula akut gyulladása,
- légcsőhurut,
- hörghurut.

Allergia esetén is nagyon hatásos a Proetz-kezelés!

Nagyban megkönnyíti az irritációs időszak átvészelését. Az eljárás alkalmazásával az arcüreg és a homloküreg megtisztul az irritáló allergén anyagoktól, mint például a pollenektől. Allergia esetén a megelőző, rendszeres, tervszerű kezelés a célravezető, mellyel megelőzhető a később krónikussá váló arcüreggyulladás illetve asztma.
Egyes esetekben hatékony lehet a halláscsökkenés és a horkolás (főleg gyermekkori) kiküszöbölésére.

A Proetz-kezeléssel kiváltható a radikális orrfölszúrás.

A Proetz-kezelés fájdalommentes, nem rosszabb, mint az otthoni orrszívás, de jóval hatékonyabb, mert nemcsak az orrüregből, hanem a melléküregekből is eltávolítható a gennyes váladék.
A kezelés fekve hátralógatott fejjel történik. A kezelő az egyik orrlyukba fiziológiás sóoldatot csepegtet, amit a másik orrfélből kiszív. A folyadék áramlásának hatására az orrmelléküregek is kitisztulnak.
Orvosok
  • Dr. Doleviczényi Péter
  • Dr. Rácz György
  • Dr. Karimi Rouzbeh
Árak
  • Fül orr gégészeti vizsgálat:  15 000 Ft
Nézzen szét nálunk
Képgaléria
Hírek és újdonságok
Friss blog posztok
2022. Szeptember 30.
Az október a női egészség hónapja! Célünk, hogy felhívjuk a figyelmet a nőket érintő daganatos megbetegedésre. Fontos, hogy legalább évente részt vegyenek szűrővizsgálatokon, amelly
2022. Augusztus 09.
A dobhártya fontos szerepet tölt be a fülben. Ha megsérül, károsodhat a hallás. A dobhártya egy vékony szövetréteg, amely elválasztja a középső fület és a külső hallójáratot. Ez a
2022. Augusztus 04.
Ha könnyezés nélkül tapasztalunk kellemetlen érzést a szemünkben, akkor felmerülhet a kérdés, hogy allergiásak vagyunk-e vagy „száraz szem” szindrómánk van-e. Habár ez a két állap
Hétfő   
08:00 - 16:00
Kedd   
08:00 - 16:00
Szerda   
08:00 - 16:00
Csütörtök   
08:00 - 16:00
Péntek   
08:00 - 16:00
Szombat - Vasárnap   
Zárva
  
  +36 1 / 800 9333
  +36 30 / 633 0961
  1135 Budapest, Jász u. 33-35.